Mys









Redo för en kväll med tjejerna :)













Kvällen bestod av god mat, vin, singstar och det underbara spelet Galen Panna

Regn.

Tråkigt och grått väder ute, jag vill ha kallt och snö! Julkänslan försvinner på sätt och vis när det inte är snö ute :/




Julmys och tjejkväll

Idag har jag varit hemma från skolan, skönt med lite ledigt då och då.
Jag har pluggat lite historia och hjälpt mamma med julpynt och julstakar, mysigt :)
Nu hade jag tänkt baka fudge till kvällen då det nalkas tjejkväll.
Kommer nog bli riktigt roligt, god mat, ett glas vin och förmodligen bastu.










Skola




Sitter i skolan nu och har internationella relationer. Ska skriva en inlämning på 3-5 sidor om konflikten mellan Eritrea och Etiopien. Har precis varit på utvecklingsamtal hos min snälla mentor Agne, allt verkade vara bra :)

Efter skolan blir det lek med min lilla Malin :D

Stress och slask

En dag full av stress känns det som.
Efter skolan drog jag ner till körskolan för att göra teoriprov, fick typ göra c-provet hur många gånger som helst. Så jag bestämde mig för att inte gå hem förrän jag hade klarat det. Det tog ungefär 2 1/2 timmar.
Väl hemma har det varit plugg och snart jobb och sen plugg.
Tråkigt väder, all snö har regnat bort så nu är det alldeles slaskigt :/

Goodnight sweetheart goodnight

Nu ska jag duscha och sedan blir det sängen.
Går och lägger mig på tok för sent för att orka gå upp tidigt imorgon, men jag antar att jag får stå mitt kast. Kanske kan det bero på dagen som har varit..

Sovdags

Nu ska jag snart krypa ner i min varma och mysiga säng.
Först ska jag titta klart på Prison Break och sedan blir det lite bokläsning av engelska boken vi läser i skolan The green mile.


.

Man lever inte för att äta, man äter för att överleva

"Att banta är för många ett mål, ett sätt att komma till rätta i livet, att äta mer grönsaker och röra på sig mer. För mig är det en förbannelse, en livsstil och ett fängelse. Jag är fast
Ett liv utan att äta, kan tyckas simpelt. Men tänk;alla sociala tillställningar innefattar mat. Bio med sina popcorn, stranden med sin glass, shopping med sin fika, bowling innebär pizza, filmkväll med sitt godis och krogen med sin alkohol Osv."
-Utdrag från "En Anorexisaga"

Egentligen är det här helt sjukt och obegripligt för oss människor som är friska. Jag förstår fortfarande inte efter snart 1 1/2 år.

Nu är jag på gränsen till att spricka i tusen bitar som till mesta dels beror på frustration.
Är sjukt arg men jag kan inte sätta ord på vad jag är arg på. Jag är arg på det som driver dig till att göra såhär.
Samma visa varje dag, samma frågor, samma tjat.
Ändå verkar det inte gå in i min dumma hjärna, jag vill förstå allt hade varit mycket enklare då!
Jag är helt maktlös för jag orkar inte hjälpa dig, det spelar ingen roll hur mycket jag älskar dig eller hur mycket jag vill så kan jag bara inte :/


Pluto+Hökerum+Plugg

Hade tänkt uppdatera min blogg lite.

Torsdagskvällen tillbringade vi på pluto med middag och fest för att fira Valle som fyllde 18 år! :D
Helgen bestod av "rockkväll" i Hökerum på lördagen. Den var helt okej. Efter två timmar eller något bestämde sig jag, Rebecca och Josefine för att dra in till stan men så blev det inte utan vi hamnade hemma hos mig där vi tittade på tv och åt popcorn och chips, mums!
Söndagen bestod enbart av plugg, satt från kl 13-18 och skrev på en redovinsing som jag skulle gjort idag. Tillslut orkade jag inte mer och tog lite paus från allt pluggande, jag ringde Rebecca och det visade sig att hon inte hade börjat med redovisningen och hon tänkte inte göra den. Vi är bara tre som läser historia C, Jag, Rebecca och Leo. Så då ringde vi till Leo och gjorde upp en deal om att vi skulle säga till läraren (Elisabeth) att vi ville skjuta upp redovisningarna till nästa vecka. Hade egentligen sovmorgon idag men eftersom vi var tvungna att prata med Elisabeth angående redovisningen så åkte vi in tidigt. Det lilla "mötet" med Elisabeth gick bättre än förväntat, hon gick med på att vi gör redovisningarna nästa vecka istället :)

Idag var skolan ingen vanlig skoldag utan ganska konstig och patetisk :P Men det var roligt.
Sedan hade jag en körlektion, lite läskigt att köra i snö men det gick bra. Efter det gjorde jag två prov på körskolan, vilket inte gick så bra men ja bättre lycka nästa gång.
Imorgon är det upp tidigt för att jobba med projektarbetet, vi ska ha möte med en sjukgymnast kl 08.00.
Men samtidigt är det övning med kören så jag hoppas att inte mötet tar allt för lång tid eftersom jag verkligen måste öva på låtarna som vi ska sjunga på lunchkonserten imorgon, hahaha

Imorgon är det lön :D



Bilder från torsdagskvällen :)





Jobbig dag

Idag har varit en sån där lite jobbig dag.
För det första var jag nära att inte orka gå upp från sängen men tillslut tog jag mitt förnuft till fånga och gick upp.
När jag satt på bussen på väg til skolan kom jag på att jag kunde haft sovmorgon, jobbigt. Men det var lika bra att jag inte tog sovmorgon för då hade inget skolarbete blivit gjort kan jag lova. Väl i skolan pluggade jag faktiskt, sen var det dags för engleska och svenska. Vi slutade 12.00 och då var jag tvungen att gå ner till körskolan för att göra teoriprov, booring! Men som tur var fick jag skjuts ner av min snälla vän Ramilla :)
Sen var det upp till skolan igen för att öva med kören.
Efter det körde söta Rebecca hem mig och nu sitter jag här?
Borde plugga som vanligt men orken finns inte riktigt där.. ÄN. Fösöker hela tiden intala mig själv att jag kommer plugga senare men om jag ska vara ärlig vet jag hur det blir, inget gjort.




Efter regn kommer sol

En sjukdom som förstör


Den största frågan jag ofta ställer till mig själv är, hur och varför?
Hur mycket jag vrider och vänder på det så finns det aldrig något självklart svar. Det finns helt enkelt inget svar.
Jag tror ingen eller varken du har svar.
Tvivel, tvivel på hur jag ska agera, hur kan jag hjälpa, hur gör jag för att inte såra, hur gör jag för att klara mig själv igenom detta?
Är ständigt rädd för att förlora mig själv igen. är rädd för att sjukdomen ska dra med mig i sitt destruktiva beteende.
Jag kämpar, varje dag kämpar jag för att visa mig själv att jag är stark, att jag klarar det.. ensam.
Jag vill tro att jag egentligen inte behöver någon för ingen förstår ju hur jag känner, men egentligen finns det ingen som kan veta vad andra känner. Försöker stärka band mellan människor jag träffar men på något sätt känns det som det finns en mur som inte går att slå sönder. Kanske en rädsla för att bli sviken och sårad.
Jag kämpar oftast med mina tankar och frågor ensam för ingen har det rätta svaret. Tårar som rinner är som vardag.
Om man läser det här kan man nästan tro att det är jag som har någon slags sjukdom men så är inte fallet.
Kanske är det jag skriver nu egoistiskt för om jag nu känner såhär hur känner då du som är sjuk.
Men med facit i hand är jag egoistisk när det handlar om mitt liv och mitt välbefinnande, jag vill må så bra som möjligt.
Finns det då något som stör och hindrar mig från att må bra utan att jag kan göra något åt det känns det bättre att ignorera det, vet inte om det är ett så bra sätt att hantera situationen men för mig känns det bäst så. Trots allt går det inte alltid att ignorera det, det finns perioder då det krävs så lite för att jag ska falla ihop.

Det sägs att efter regn kommer sol och jag vet att en dag blir allt som det en gång var, lyckligt fast jag inte insåg det då.

Nybloggare

Tänkte börja blogga lite för nöjets skull. Vet egentligen inte varför men det kan vara roligt att berätta lite om mitt liv, tankar,  om min vardag helt enkelt. Sitter och pratar med min spanska vän på msn nu, alltid bra att underhålla kunskaperna i både spanska och engelska. Ikväll skulle jag egentligen ha pluggat historia men så blev det dock inte. Ganska synd för nu kommer denna vecka bli otroligt stressig, men jag har bara mig själv att skylla. Orken till skolan försvann liksom för ungefär 2 månader sedan. Känns som det är hur mycket som helst i skolan nu och så håller jag på med körkortet som tar några timmar varje dag på grund av övningen till teori. Vill helst av allt ha körkortet strax efter att jag fyllt år, därför blir det väldigt intensivt nu i slutet.
Försöker ragga med någon till Gbg för shopping på fredag, men jag gör inga stor framsteg direkt :/
För en gång skulle ska jag lägga mig lite tidigare än vanligt, måste bryta det nu en gång för alla. Det har blivit som en ond cirkel:lägger mig sent, enormt trött på morgonen, trött när jag kommer hem och sover i någon timme, sen blir jag pigg och går inte och lägger mig förrän 24.00.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0